📸 | Welke is mooier: het Bob Marley-shirt van Ajax of van deze Ierse club?

24 januari 2022

Voor de sportliefhebbers met een shirtfetisj is er een nieuwe parel op de markt: het nieuwe uitshirt van de Ierse club Bohemian FC. Zij hebben na een samenwerking met de familie van Bob Marley een uniek tenue gelanceerd.


Marleys laatste openluchtconcert voor zijn dood was op 6 juli 1980 in Dublin. In Dalymount Park, het stadion van Bohemian. Om dat te eren besloot Bohemian een shirt te ontwerpen met daarop het gezicht van de legendarische zanger.

Het shirt heeft ook nog een goed doel. 10 procent van de inkomsten die worden gemaakt van het shirt gaat naar asielcentra in Ierland. Zij kunnen daar dan voetbalspullen of muziekinstrumenten van kopen.

Foutje in 2019
Het witte shirt met Bob Marley aan de voorkant en de groen-, geel- en rode strepen werd al eens eerder gelanceerd, maar toen ontstond er een dikke ruzie. De foto voorop van Marley mocht vanwege rechten niet eens gebruikt worden. Bohemian kreeg het management van Marley op hun dak en moest met een ander ontwerp spelen.

Inmiddels zijn alle ruzies bijgelegd en is bijna hetzelfde shirt gelanceerd. Alleen de foto van Marley is anders ten opzichte van het ontwerp uit 2019. Fan van dit shirtje? Voor €70 is het van jou.

Het Bob Marley-shirt van Ajax - © Getty Images