10-tal AZ doet goede zaken in strijd om plek 2, Vitesse grijpt zege in slotseconden

BSR

Sjors Tanis • 00:00, 04-04-2021 / Laatste Update: 20:42, 04-01-2024

AZ heeft de uitwedstrijd tegen Willem II met veel moeite gewonnen. Aanvoerder Teun Koopmeiners kreeg al na 5 minuten een rode kaart, maar toch wonnen de Alkmaarders in Tilburg met 1-0. Albert Gudmundsson maakte in de 72e minuut het enige doelpunt.

AZ staat nu alleen op plek 2, met 58 punten na 28 duels. PSV kan morgen (tegen Heracles Almelo) weer op gelijke hoogte komen in de strijd om plek 2 in de Eredivisie.

Vitesse pakt nipt 3 punten

Vitesse blijft ook meedoen om plek 2. De Arnhemmers wonnen door een benutte strafschop van Oussama Tannane diep in blessuretijd met 2-1 op bezoek bij FC Twente. De spelmaker had vlak voor rust (ook uit een penalty) de gelijkmaker gemaakt. Geloof het of niet: ook de 1-0 (van Danilo) was een pingel.

Dankzij de zege heeft Vitesse nu, net als PSV, ook 55 punten. De Arnhemmers hebben dus wel een wedstrijd meer gespeeld. FC Twente staat 8e.