Van Marwijks Australië krijgt met puntje tegen Denemarken te weinig

Martijn Baars • 17:50, 21-06-2018 / Laatste Update: 10:43, 05-01-2024

Het Australië van bondscoach Bert van Marwijk heeft, net als tegen Frankrijk, indruk gemaakt. Tegen Denemarken kregen de Socceroos met 1-1 weliswaar te weinig voor wat ze verdienden, maar met het punt houdt Van Marwijk zicht op het bereiken van de volgende ronde.

De Aussies kregen wel al in de eerste helft een klap te verwerken. Na een goede aanval legde Feyenoord-spits Nicolai Jorgensen goed terug op Christian Eriksen, die keihard raak schoot voor de 1-0.

Videoscheids geeft pingel

Nog voor rust hielp de videoscheidsrechter Australië weer in het zadel. Na een voorzet kreeg de Deen Youssef Poulsen de bal op zijn hand. De scheidsrechter zag er in eerste instantie geen strafschop in, maar na aanwijzing van de VAR gaf hij toch een penalty. Mile Jedinak, de aanvoerder, schoot prima binnen.

Geen scherpte voorin

Na rust had Australië het betere van het spel. Mede door veel balverlies van Denemarken-sterspeler Eriksen kon Australië vaak counteren. Het ontbrak echter telkens aan scherpte in de zestienmeter.

Stand in Groep C

Denemarken staat na het punt voorlopig eerste met 4 punten uit 2 wedstrijden. Frankrijk, dat na Denemarken-Australië aan de beurt is tegen Peru, staat op 3 punten. Denemarken volgt met 1 punt. De laatste wedstrijden zijn Peru-Australië en Frankrijk-Denemarken.