WTF! Zuid-Koreaanse golfer 3 jaar geschorst na opsteken middelvinger
i

ANP

WTF! Zuid-Koreaanse golfer 3 jaar geschorst na opsteken middelvinger

admin • 20:37, 01-10-2019 / Laatste Update: 16:19, 05-01-2024

De Zuid-Koreaanse golfer Kim Bi-o zal waarschijnlijk nooit meer zijn middelvinger opsteken op de golfbaan. Afgelopen weekend werd hij tijdens een toernooi afgeleid door een piepende telefoon en reageerde door zijn langste vinger te laten zien. Als straf is Bi-o nu voor 3 jaar geschorst.

Het incident gebeurde zondag aan de 16e hole op het Daegu Gyeongbuk Open. Kim Bi-o, op dat moment aan de leiding, maakte zich klaar om te slaan toen in het publiek een telefoontje lawaai maakte. Boos draaide de golfer zich om, stak zijn middenvinger op en wierp zijn club op de grond.

Boete

De Zuid-Koreaanse spelersorganisatie KPGA riep hem ter verantwoording en besliste Kim Bi-o voor zijn “ongepaste gedrag” een fikse schorsing en een boete van 10 miljoen won (7.600 euro) op te leggen.

Verontschuldigingen

De 29-jarige Koreaan won uiteindelijk het toernooi en betuigde na afloop zijn spijt. Dinsdag barstte hij na zijn verschijning voor de KPGA in tranen uit voor de tv-camera’s en bood, op zijn knieën, nogmaals zijn verontschuldigingen aan.

ANP