Handbalster Abbingh mist EK

Handbalster Abbingh mist EK

14:56, 26-09-2014 / Laatste Update: 12:20, 13-12-2023

BUNNIK - Lois Abbingh moet in december het Europese kampioenschap handbal aan zich voorbij laten gaan. Het toernooi komt voor haar te vroeg na de knieoperatie die ze 4 maanden geleden onderging. Abbingh heeft dit aan bondscoach Henk Groener laten weten.

,,Ik heb super veel zin om weer te beginnen met handballen, maar weet ook dat ik geduld moet hebben. Het EK ga ik helaas niet redden. Misschien is mijn lichaam wel op tijd fit, maar wedstrijdfit ben ik dan zeker niet. En ik wil geen risico’s nemen met deze blessure'', aldus de speelster van het Roemeense Baia Mare.

Het EK is van 7 tot en met 21 december in Hongarije en Kroatië. Oranje komt uit in poule C en speelt tegen Zweden, Duitsland en Kroatië. In oktober speelt Nederland als voorbereiding in Tunesië een oefentoernooi met Spanje, Zwitserland en het gastland.

De selectie: Marieke van der Wal (HV Virto/Quintus), Tess Wester (VfL Oldenburg), Jasmina Jankovic (Tus Metzingen), Annick Lipman, Jessy Kramer en Lynn Knippenborg (Vipers Kristiansand), Debbie Bont, Kelly Dulfer, Esther Schop en Angela Steenbakkers (SERCODAK/Dalfsen), Ailly Luciano en Yvette Broch (Metz Handball), Laura van der Heijden en Estavana Polman (Team Esbjerg), Nycke Groot (FC Midtjylland), Danick Snelder en Martine Smeets (Thüringen HC), Michelle Goos (Succes Schoonmaak/VOC), Angela Malestein en Isabelle Jongenelen (SG BBM Bietigheim), Sanne van Olphen (Toulon Saint Cyr Var Handball).