Den Bosch wint eerste titelpot van chaotisch Amsterdam

admin • 16:08, 25-05-2017 / Laatste Update: 05:25, 07-01-2024

De hockeysters van Den Bosch zijn in de finale van de play-offs om de landstitel op een 1-0 voorsprong gekomen. In en tegen Amsterdam werd er met 1-0 gewonnen. Gezien het spelbeeld een matige score, want er waren flink wat kansen.

Tegen het eind van de eerste helft leek de 1-0 voor Den Bosch te vallen, maar na 2 keer de videoscheidsrechter te hebben geraadpleegd bleek deze niet te mogen tellen. Reden was dat de scheidsrechter op het moment van schieten al voor een overtreding floot, waardoor de goal werd afgekeurd.

Vlak na rust viel de lang verwachte 1-0 voor Den Bosch. Maartje Krekelaar zette de Brabanders op voorsprong met, naar later bleek, de enige goal van de wedstrijd. Amsterdam kreeg nog een hele reeks aan kansen, waaronder een paar strafcorners. Deze gingen stuk voor stuk mis, waardoor Amsterdam niet kon verrassen.

Vliegende keep

Rick Mathijssen, coach van Amsterdam, wisselde 3 minuten voor tijd zijn keepster nog, in de hoop nog die gelijkmaker te forceren. Maar het mocht niet baten. Veel verschil maakte het namelijk niet op het veld.

Zaterdag om 15:30 staat de tweede pot om het kampioenschap op het programma. In Den Bosch. Mocht Amsterdam die winnen en de stand gelijktrekken, dan volgt zondag de beslissingswedstrijd.