Vegas en Tampa Bay naar Conference Finals NHL
i

ANP

Vegas en Tampa Bay naar Conference Finals NHL

admin • 14:48, 07-05-2018 / Laatste Update: 21:29, 05-01-2024

Het sprookje van de Vegas Golden Knights blijf maar voortduren. Opnieuw zijn  ze erin geslaagd een tegenstander uit te schakelen. De Knights rekenden af met de San Jose Sharks, finalisten in 2016, en gaan nu door naar de Conference Finals. Het team is daarmee een ronde verwijderd van een duel om de Stanley Cup.

Weer was het Marc-Andre Fleury die de Knights op het juiste spoor zette. De goalie hield alle 28 schoten en hield al voor de derde keer de nul. De Knights wonnen de zesde wedstrijd in de serie met 3-0 en pakten de Sharks met 4-2 in.

Tampa Bay door, Penguins en Predators op rand van uitschakeling

Ook Tampa Bay plaatste zich voor de derde ronde van de play-offs, ten koste van de Boston Bruins. De serie eindigde in 4-1 na een 3-1 overwinning van de Lightning in de 5e wedstrijd.

Wie het opnemen tegen Tampa en Vegas in de Conference Finals van Oost en West is nog niet bekend. Zowel de serie tussen de Pittsburgh Penguins en de Washington Capitals  als die tussen de Nashville Predators en de Winnipeg Jets staan nu op 2-3. De Penguins en de Predators zullen hun volgende wedstrijd moeten winnen om uitschakeling te voorkomen. Die wedstrijden worden vanavond afgewerkt.