Herlings kan plekje bij Amerikaanse kampioenschappen definitief vergeten
i

EPA

Herlings kan plekje bij Amerikaanse kampioenschappen definitief vergeten

Bart van der Wijst • 13:27, 21-03-2019 / Laatste Update: 13:46, 07-01-2024

Jeffrey Herlings hoeft niet te rekenen op een plekje bij het AMA Motocross Championship - de Amerikaanse versie van de MXGP. Dat schrijft de NOS. Reden daarvan is dat KTM al 2 coureurs daar heeft rondlopen.

"In het contract van Jeffrey is alleen het WK in de MXGP opgenomen. Meedoen aan het MX-circuit in Amerika was een wens, een idee", aldus Joël Smeets, sportdirecteur van de ploeg.

Onnodige rivaliteit

Hij wijst ook naar de 2 coureurs, de Amerikaan Cooper Webb en de Fransman Marvin Musquin. "Nog een rijder daarbij zou voor onnodige rivaliteit zorgen. Liever zien we hem naast Tony Cairoli in de MXGP", stelde Smeets, die ook nog een medische reden gaf.

"We kennen de gedrevenheid van Jeffrey en willen geen risico's nemen. In het verleden heeft hij daarin fouten gemaakt en we vinden dat we hem tegen zichzelf in bescherming moeten nemen."

Gewoon MXGP

Zelf zag Herlings de AMA-kampioenschappen ook als een optie, toen bleek dat hij niet om het kampioenschap kon strijden bij de MXGP. Toch gaat de Brabander, die eind januari een breuk in zijn voet opliep, gewoon daar racen. "We verwachten hem eind april weer op de motor, maar plakken geen datum op zijn rentree."

Zelf mikte Herlings ook op een rentree ergens eind april.