Achterstand Jeffrey Herlings loopt op in strijd om wereldtitel in MXGP-klasse

7 november 2021

KTM Images/Ray Archer

Jeffrey Herlings zag in de strijd om de wereldtitel in de MXGP zijn achterstand op Romain Febvre iets groter worden. De 27-jarige Brabander kwam in de 1e manche van de Grote Prijs van Lombardije als 2e over de finish, achter de Franse leider in het WK-klassement.


Het verschil tussen de 2 liep daardoor op tot 6 punten. Herlings vertrok op het zandcircuit van Mantova van poleposition, maar viel door een val in de openingsronde terug naar de 15e plaats. De Brabander, die in 2018 de wereldtitel in de zwaarste klasse veroverde, moest daardoor opnieuw in de achtervolging. Herlings wist weer naar voren te rijden en hield zo de schade beperkt.

In de laatste ronde verdrong hij de Sloveense titelverdediger Tim Gajser van de 2e plaats. Gajser kwam als 3e over de finish, maar werd door de wedstrijdleiding voor straf teruggezet naar de 8ste plek omdat hij bij de start had afgesneden.

MXGP in Mantova
De Sloveen, de wereldkampioen van 2019 en 2020, moest de 2e plek in het WK-klassement afstaan aan Herlings. Gajser heeft nu 13 punten achterstand op Febvre. Glenn Coldenhoff eindigde als 11e in de 1e manche. Later op zondag volgt de 2e manche in Mantova, waar woensdag ook het seizoen wordt afgesloten met de GP van Mantova.