Coldenhoff wint ook 2e manche in Zweden, Herlings 4e

25 augustus 2019

ANP
Herlings Coldenhoff

Glenn Coldenhoff crost al jaren in de schaduw van Jeffrey Herlings. Tijdens de GP in Zweden, de comebackwedstrijd van Herlings, waren de rollen omgedraaid. Met een alles-of-niets-inhaalactie in de allerlaatste ronde stelde Coldenhoff zijn 4e manche binnen 8 dagen veilig. Oppermachtig wint hij zo de laatste 2 GP's.


De 28-jarige KTM-rijder wilde zich niet neerleggen bij een 2e plaats achter de nieuwe wereldkampioen Tim Gajser. Coldenhoff zette de aanval binnenkant bocht in op Pauls Jonass. Als de Let niet zijn gashendel had losgelaten zou het tot een botsing zijn gekomen. Coldenhoff wurmde zich door het gaatje dat Jonass liet vallen en klom zo op naar de 2e positie in de afsluitende manche. Eerder op de dag had Coldenhoff de 1e manche al op zijn naam geschreven.

Vorm van zijn leven
Door een zware crash tijdens een wintertraining begon Coldenhoff met een grote achterstand aan het seizoen. Fysiek is hij nog steeds niet pijnvrij, maar hij verkeert in de vorm van zijn leven. Dat resulteerde in 2 GP-overwinningen op een rij. In de stand om het wereldkampioenschap MXGP klom hij van 5 naar 4. De 3e plaats, die nu nog in bezit is van Gautier Paulin, is nog binnen bereik.

Uitbundig
In de 1e manche stapte Herlings nog af, maar in de 2e begon hij rustiger. Ook eindigde hij sterk. Het leverde hem nog de 4e plek op. Hij was een van de eerste rijders aan de finish om dagwinnaar Coldenhoff uitbundig te feliciteren. Ook voor Herlings is het een opluchting vast te stellen dat zijn landgenoot een maand voor de Motocross of Nations in Assen in topvorm is. Herlings beschouwde de wedstrijd in Zweden bij voorbaat al als een training voor het WK voor landenteams op 29 september.

Micha Boy de Waal uit Wijk en Aalburg kwam met een 15e plaats in het dagklassement ook goed voor de dag. Eindhovenaar Brian Bogers meldde zich geblesseerd af voor de Zweedse GP.