17-jarige Bendsneyder negende in Moto3 bij TT Assen

17-jarige Bendsneyder negende in Moto3 bij TT Assen

admin • 15:00, 26-06-2016 / Laatste Update: 15:44, 08-01-2024

Voor de Rotterdammer Bo Bendsneyder is de TT Assen compleet. Zijn doel was om in de top-10 te eindigen in de race van de Moto3. Hij werd negende. Daardoor verdiende de 17-jarige coureur zeven WK-punten.

Het is ook meteen zijn beste resultaat van dit jaar. De coureur van Red Bull KTM Ajo kon tot zondag de elfde plek als beste uitslag overleggen. Bendsneyder is bezig aan zijn eerste jaar in de Moto3.

File

Veel bezoekers van de TT misten de eerste race van de dag. Zijn stonden nog in de lange file op de A28 voor de afrit naar het TT Circuit.

Keurige race Bendsneyder

Voor Bendsneyder was het een prima race. In de beginfase verloor hij, startend vanaf plek zeven, wat posities. Toch wist hij zich knap in de voorste groep te handhaven en ook diverse crashes van andere coureurs te omzeilen. Het lukte hem alleen niet nog wat posities te winnen.

Bagnaia boekt eerste grandprixzege in zijn carrière

De Italiaan Francesco Bagnaia won de enerverende race in de lichte klasse, die pas in de laatste bochten werd beslist. Hij boekte de eerste grandprixzege in zijn carrière. Het was ook de eerste overwinning voor het Indiase motormerk Mahindra, waarop Bagnaia racet.

Zijn landgenoot Andrea Migno finishte aanvankelijk als tweede, maar de wedstrijdjury zette hem meteen na afloop een positie terug omdat hij in de laatste chicane een verkeerde manoeuvre maakte. Fabio Di Giannantonio, eveneens uit Italië, schoof daardoor op naar de tweede plaats.

Kampioenschapsleider Brad Binder viel halfkoers weg uit de kopgroep na een stuurfout; de Zuid-Afrikaan reed als twaalfde langs de finishvlag. Hij behield desondanks de leiding in het WK.