Bo Bendsneyder pakt 5 WK-punten in GP van Catalonië

admin • 15:05, 05-06-2016 / Laatste Update: 22:03, 07-01-2024

De Nederlandse motorcoureur Bo Bendsneyder heeft zondag bij de Grote Prijs van Catalonië zijn beste prestatie tot dusver geleverd in de WK wegrace. De Rotterdamse tiener eindigde in de Moto3-klasse op het circuit van Barcelona op de elfde plaats. Daarmee verdiende de KTM-rijder 5 WK-punten in de zevende Grand Prix van het seizoen.

Tijdens zijn debuut in maart in Doha pakte Bendsneyder met de veertiende plek meteen zijn eerste 2 WK-punten.

Navarro

De Spanjaard Jorge Navarro won voor eigen publiek de race, met een minieme voorsprong op de Zuid-Afrikaan Brad Binder. De Italiaan Enea Bastianini eindigde op de derde plaats. In het WK-klassement leidt Binder met 147 punten, gevolgd door Navarro met 103. Bendsneyder neemt met 7 punten de 23e plaats in het klassement in.

Minuut stilte

De Grand Prix begon met een minuut stilte, gevolgd door applaus, voor de vrijdag omgekomen Luis Salom (24). De Spaanse motorcoureur crashte tijdens de vrije training. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.