TeamNL nog op schema voor medaillerecord
i

Pro Shots

TeamNL nog op schema voor medaillerecord

admin • 15:03, 11-08-2016 / Laatste Update: 02:59, 08-01-2024

Vooraf werd er door het sportdatabedrijf Gracenote een medailleregen voor Nederland voorspeld. 28 plakken zouden de Nederlandse sporters bij elkaar veroveren. Momenteel staat de score op 4 medailles en heeft TeamNL ook heel wat teleurstellingen moeten verwerken. Ligt Nederland nog op schema voor het medaillerecord?

Gesprek van de dag

De prestaties van de Nederlandse sporters in Rio zijn het gesprek van de dag. Door tegenvallende prestaties, valpartijen, de nacht van Yuri en een ziek paard vallen er al uitspraken als 'dit zijn niet onze Spelen' of 'de vloek van Rio'. Toch staat de teller inmiddels op 4 medailles waaronder een schitterende gouden plak van Anna van der Breggen en een onverwachte plak van Anicka van Emden. Bonus plakken als je kijkt naar de voorspelling van Gracenote.

6x goud

De voorspelling van Gracenote was dat TeamNL 6 keer de hoogste treden van het olympisch podium zou mogen beklimmen. Van deze voorspelling kunnen we inmiddels Kim Polling en Tom Dumoulin doorstrepen, maar hier krijgen wij het goud van Anna van der Breggen voor terug. Dafne Schippers, Niek Kimmann, Marit Bouwmeester en de Nederlandse springruiters moeten volgens de voorspelling ook goud winnen. Bouwmeester ligt op medaille koers en Dafne, Niek en de springruiters komen nog in actie. De beide hockeyploegen verliezen volgens Gracenote de olympische finale en ook Epke Zonderland en Dorian van Rijsselberghe winnen geen goud. Het winnen van 6 gouden plakken of zelfs meer is voor Nederland zeker haalbaar.

Medaillerecord

Als je verder naar de namen in de voorspelling kijkt heeft Nederland in Rio ook gewoon kans om het medaillerecord van 25 plakken in Sydney te verbreken. Voor Yuri van Gelder, Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk werden vooraf helemaal geen medailles voorspeld. Op de roeibaan laat Nederland met het duo Braas/Steenman één bronzen plak liggen, in het zwembad hadden de vrouwen op de 4x100 vrij het zilver moeten pakken en Rick van der Ven het zilver bij het boogschieten. In ruil daarvoor heeft Anicka van Emden inmiddels een bronzen plak gepakt en moet Sjef van den Berg de handboogmedaille gaan binnenschieten.

In eigen handen

Ondanks de bewogen eerste olympische dagen heeft Team NL het nog volledig in eigen handen om het record te breken. Wel moet Nederland niet te veel steken meer laten vallen. Dus moeten onder andere Kromo, de dressuur en de handbalsters wel een plak gaan pakken.

Laat de medailleregen beginnen!!

De voorspelling van Gracenote vooraf aan de Olympische Spelen:

Goud:

Dafne Schippers – 200 meter, Niek Kimman - BMX , Tom Dumoulin – Tijdrit, wielrennen, Nederlandse springruiters – Paardensport, Kim Polling – Judo, Marit Bouwmeester - Zeilen

Zilver:

Rick van der Ven – Handboogsport, Reinder Nummerdor/Christiaan Varenhorst – Beachvolleybal, Nouchka Fontijn – Boksen, Anna van der Breggen – Wegwedstrijd, wielrennen , Epke Zonderland – Rekstok, turnen, Nederlandse handbaldames, Nederlandse hockeymannen, Nederlandse hockeydames, Dorian van Rijsselberghe – Surfen, Lilian de Geus – Surfen, Nederlandse estafettedames – 4x100 meter vrije slag, Ranomi Kromowidjojo – 50 meter vrije slag

Brons:

Dafne Schippers – 100 meter, Sifan Hassan – 1500 meter , Anna van der Breggen – Tijdrit, wielrennen, Nederlandse dressuurruiters – Paardensport, Suzanne Wevers – Balk, turnen, Roy Meyer – Judo, Marhinde Verkerk – Judo, Holland Acht – Roeien, Roel Braas/Mitchel Steenman – Twee-zonder, roeien, Jessica Blazka - Worstelen