Badmintonbabes Piek en Muskens zijn klaar in Maleisië

7 april 2016

ANP

Badmintonsters Selena Piek en Eefje Muskens zijn er donderdag niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken van het Maleisisch Open. Het Chinese duo Tang Yuanting/Tang Yuanting, de nummer vijf van de plaatsingslijst, was in twee games te sterk voor de Nederlandse vrouwen, die het hun opponentes wel moeilijk maakten: 21-17 23-21.

De partij nam veertig minuten in beslag. In de tweede game keken Piek en Muskens al snel tegen een achterstand van 7-2 aan waarna een snelle aftocht dreigde. Maar acht punten op rij van het Nederlandse koppel deden de score kantelen. Piek en Muskens liepen zelfs uit naar een 18-13-voorsprong, waarna een van de Chinese vrouwen in discussie ging met de scheidsrechter over het gebruik van een handdoek. Het brak het ritme bij de Nederlandse vrouwen die de game alsnog uit handen gaven.

Frustrerend
'Dit is erg frustrerend', zei Piek. 'We zaten er in de tweede game zo goed in en het zag er gewoon naar uit dat die derde game er aan zat te komen. Dat we ons door zo'n akkefietje uit ons spel laten halen is nu even een heel zuur leermoment. Ik verlies niet graag en zeker niet op deze manier.'

Volgende week komen Piek en Muskens uit op de Singapore Open, opnieuw een toernooi uit de Super Series.