Nederlandse handballers verliezen 'belangrijk duel' van Denemarken

Bart van der Wijst • 23:06, 14-06-2017 / Laatste Update: 21:33, 12-12-2023

De Nederlandse handballers zijn er niet in geslaagd om Olympisch kampioen Denemarken te verslaan. In het Topsportcentrum Almere was Oranje een maatje te klein: 24-36. Hierdoor is het voor Nederland lastig om het EK van 2018 in Kroatië te halen. Ze kunnen nog door als beste nummer drie. De Denen stelden het ticket vanavond veilig.

Nederland kon in de eerste helft goed mee tot aan 3-3, maar werd toen enigszins overmoedig. Oranje liep met teveel man naar voren, waardoor Denemarken in de counter vaak kon scoren. Voor keeper Bart Raversberger, die speelde vanwege de afwezigheid van eerste doelman Gerrie Eijlers, was het een onmogelijke opgave. Bij rust stond het 10-18.

Opleving in tweede helft

In de tweede helft leefde Nederland, en het publiek, even op. Ze verkleinden de score door meteen twee punten te scoren, maar dichterbij kwamen ze niet. Oranje speelde tegen een volwassen Denemarken, dat de wedstrijd eenvoudig uitspeelde.

Over 4 dagen speelt Nederland uit tegen Hongarije, waar misschien nog een kans ligt om naar het EK te gaan. Dat zal dan alleen kunnen als beste nummer drie.