Vreugde Nederlandse handbalsters spat uiteen na nederlaag tegen Duitsland

Orange Pictures

admin • 12:26, 08-12-2019 / Laatste Update: 00:40, 05-01-2024

De handbaldames hebben hun sterke prestatie tegen Noorwegen geen vervolg kunnen geven in de 1e wedstrijd van de hoofdronde op het WK handbal. In de wedstrijd tegen Duitsland gingen de Nederlandse speelster onderuit met 23-25.

Nederland liep vanaf het begin van de wedstrijd achter de feiten aan. Het duurde 20 minuten voordat het team de vroege achterstand tegen de Duitsers had rechtgezet.

Hierna leek het de goede kant op te gaan met Oranje. Een mooi punt van Bont zette onze landgenoten op een ruime voorsprong. Toch bleven de Duitsers van zich afbijten, waardoor de score niet extreem kon oplopen.

Check de goal hieronder:

Spel Nederland draait in de soep

In de 2e helft ging het uiteindelijk helemaal mis voor het team. Niks leek meer te lukken en met nog maar een kwartier spelen op de klok was voorsprong van Duitsland inmiddels opgelopen naar 4 goals.

Ook in de laatste minuten van de wedstrijd lukte het Nederland niet om écht een vuist te maken tegen het sterke spel van de Duitse dames. Terwijl Nederland pogingen van Estavana Polman zag stranden, tikte de tijd langzaam verder in het voordeel van de Duitsees. Een goal 1 minuut voor tijd luidde de definitieve nederlaag van Nederland in.

Vervolg toernooi

Maandag staat de volgende wedstrijd op het WK al op het programma. Dan nemen de handbalsters het op tegen Denemarken (10:00). 2 dagen later is Zuid-Korea de tegenstander. Nederland zal flink aan de bak mogen in die wedstrijden om nog zicht te houden op een plek bij de laatste 4.