Landskampioen Devils nog zonder hoofdsponsor; selectie is wel rond

18 juni 2019

David van Haren / DG

Nijmegen Devils heeft de selectie voor komend seizoen rond. De Nijmeegse ijshockeyformatie verlengde deze week de overeenkomsten met aanvaller Wessel Copier en doelman Jefrey Vermeulen. De club zoekt nog wel een hoofdsponsor. Dat weet dagblad De Gelderlander.


Tegenover de contractverlenging van Copier en Vermeulen staat het vertrek van Jim Gudden, hij gaat naar Zoetermeer Panters. De ploeg van Alexander Jacobs bestaat uit 21 spelers, van wie 6 nieuwkomers.

Toppers
,,Met deze selectie gaan we zeker niet om spek en bonen meedoen”, stelt de coach tegen De Gelderlander. ,,Vooral aanvallend zijn we sterk. Met Jurryt Smid en Raymond van der Schuit (beiden van Hijs Hokij Den Haag, red) hebben we twee toppers vastgelegd. Bovendien heeft Van der Schuit op het ijs een klik met Jeffrey Melissant.”

Aanvaller Branden Eden (uit Canada) is de enige buitenlandse speler (import) van Devils, topscorer Ross John Reed (ook Canada) keert niet terug. ,,Het liefste had ik nog een goede import erbij voor de verdediging. De club neemt financieel geen risico’s, daarom zit een extra buitenlandse speler er niet in.”

Landskampioen
Na jaren in de luwte had Devils afgelopen seizoen een topjaar, waarin de club landskampioen werd en het nationale bekertoernooi won. In de BeNe-League (de Belgisch-Nederlandse topliga) reikte de ploeg tot de kwartfinale. ,,Het mentale aspect speelde daarin mee. We hadden al twee prijzen gewonnen. Hopelijk zijn we daar komend seizoen verder in.”

Geen hoofdsponsor
Devils is nog op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Naamgever van vorig seizoen Ahoud doet een stap terug. Jacobs: ,,Hopelijk dient zich een mooie regionale partij zich aan, na de successen van vorig seizoen staan we volop in de picture.”