NHL laat voor het eerst vliegensvlugge vrouwen meedoen aan de All-Stars competitie (video)

26 januari 2019

De vrijdagavond voor Kendall Coyne Schofield kon haast niet meer stuk. De 26-jarige Amerikaans olympisch ijshockeykampioene was de 1e vrouw die tijdens de - normaal voor heren weggelegde - NHL All-Stars skillcompetitie mee mocht doen. Die kans greep zij met beide handen aan!


Schofield verving Colorado Avalanche-center Nathan MacKinnon. Hij kon het onderdeel 'snelste skater' niet uitvoeren vanwege een voetblessure, waarna Schofield zijn plaats in nam.

Zieke tijd
In 14.346 racete zij de baan rond, goed voor een 7e tijd en de nodige complimenten. "Ik dacht meteen al: dit gaan we doen", zei Schofield tegen de Amerikaanse media. "Natuurlijk was ik wel een beetje nerveus, maar ik wist dat ik een hoop barrières zou doorbreken als ik dit zou doen. Het zou goed zijn voor het perspectief van onze sport."

Iedereen gelijk
Schofield was niet de enige vrouw die vrijdag het publiek op de banken kreeg. Haar ploeggenoot bij team USA, Brianna Decker, deed mee in de pass-competitie. "Dat wij hierbij mochten zijn en mochten deelnemen, zegt veel" besloot Schofield. "Het laat zien dat zowel mannen als vrouwen topspelers kunnen zijn."