Senators en Maple Leafs buigen play off-achterstand om

AFP

Bart van der Wijst • 10:02, 18-04-2017 / Laatste Update: 02:41, 05-01-2024

Maandagavond stond wedstrijddag 3 op het programma bij de NHL-play offs. Voor enkele teams de kans om de voorsprong te pakken of dichterbij te komen. Heel ijshockeyend Canada keek met spanning naar de twee duels van hun teams, de Ottawa Senators en Toronto Maple Leafs. Zij stonden voorafgaand aan beide wedstrijden gelijk, maar wisten allebei te winnen.

Alle 4 de wedstrijden die maandagavond (plaatselijke tijd) werden gespeeld, moesten beslist worden via overtime. Ottawa Senators keek na het eerste kwart tegen een 2-0 voorsprong aan, maar uiteindelijk stond het 3-3 toen de laatste zoemer ging. Na verlenging was Bobby Ryan uiteindelijk de gevierde man, hij maakte het enige doelpunt: 3-4. Na drie wedstrijden tussen de Senators en Boston Bruins staat het 2-1 voor de Canadezen.

Ook Maple Leafs op voorsprong

Waar Ottawa een uitwedstrijd speelde, was het Toronto dat in het thuisland mocht spelen. Ook zij wonnen pas na overtime, tegen Washington Capitals: 4-3. De Maple Leafs stonden na kwart 1 met 1-2 achter, maar bogen deze stand om voor het einde van de wedstrijd. Tyler Bozak was uiteindelijk degene die Toronto naar de zege én voorsprong in de play offs schoot.

Naast Ottawa en Toronto kwam er nog een derde Canadese ploeg in actie bij de NHL-play offs: Calgary Flames. Zij gingen na verlenging onderuit tegen Anaheim Ducks: 5-4. Het staat tussen die teams na drie wedstrijden spelen 3-0. Ook Chicago Blackhawks en Nashville Predators mochten het ijs op, daar werd het - wederom na overtime - 3-2 voor de Predators. In dat onderlinge duel staat de ploeg uit Nashville nu met 3-0 voor.

De ploegen hebben aan 4 overwinningen voldoende om naar de tweede ronde van de play offs te gaan.