Polling verslaat Van Dijke in oranje onderonsje

admin • 16:19, 27-04-2018 / Laatste Update: 14:12, 07-01-2024

Judoka Kim Polling is op de EK Judo in Tel Aviv doorgestroomd naar de halve finale. Hiervoor moest Polling afrekenen met een andere Nederlandse, Sanne van Dijke.

De drievoudig Europees kampioene versloeg Van Dijke, de verdedigend kampioen met een houdgreep. Van Dijke gaat wel door naar de herkansingen in de categorie onder 70 kg.

Einde toernooi andere Nederlanders

Sanne Vermeer en Juul Franssen eindigden in de tweede ronde in de klasse tot 63 kg. Ook Frank de Wit en Sam van 't Westende waren snel klaar. De Wit startte nog knap met een ippon in zijn eerste wedstrijd maar verloor in de tweede ronde. De medaillekandidaat in de klasse tot 88 kg legde het af tegen de Belg Sami Chouci. Van 't Westende verloor in de klasse tot 73 kg via een houdgreep.