Lonneke Sloetjes na schitterende overwinning: 'Ik weet niet wat er allemaal gebeurd is'

Ronald Hoogendoorn

admin • 14:42, 15-10-2018 / Laatste Update: 01:59, 05-01-2024

Een ontzettend mooi prestatie van de volleybalvrouwen! Ze behaalde door een 2-3 overwinning op het WK tegen de Verenigde Staten de halve finales. Nog nooit lukte de ploeg dat.

Het begon er ernstig op te lijken dat Nederland zou verliezen van de VS. De ploeg van bondscoach Morrison kwam op een 2-0 achterstand in sets. Op stijlvolle wijze werd deze achterstand omgebogen in een schitterende zege. "Ik weet niet wat er allemaal gebeurd is, maar ik ben zó trots. Het was een roes", vertelde Lonneke Sloetjes, die een fan-tas-tische wedstrijd speelde en 38 punten scoorde voor het team, tegen Ziggo Sport.

Gevochten

Nederland verloor de 1e set (30-32), ondanks een ruime voorsprong. "Ik was leeg na die 1e set. Ik baalde zo. Het duurde even voordat ik me eroverheen kon zetten. Dat gold voor het hele team." Ondanks de achterstand knokte de ploeg terug en won uiteindelijk. Aanvoerster Maret Balkestein-Grothues was tevreden na de wedstrijd. "We begonnen goed, maar zij pakten de set. Maar we zijn er altijd in blijven geloven en hebben gevochten. Het was een verdiende zege."