‘Milieubewuste’ chef Salt Bae promoot La Liga-bal, pleurt de doos de bosjes in (video)

17 augustus 2019

De Spaanse voetbalcompetitie is weer begonnen en daar zijn de meeste voetballiefhebbers blij mee. In La Liga spelen de voetballers in het seizoen 2019/2020 met een nieuwe bal en dus wilde de organisatie het leer op een ludieke wijze promoten. Hier werd ook de wereldberoemde chef Salt Bae voor gevraagd, maar of dit filmpje nou echt iets bijdraagt, is nog maar de vraag.


Salt Bae, wiens echte naam Nusret Gökçe is, staat bekend om zijn restaurants Nusr Et en de manier waarop hij zijn gerechten bereid. Veel voetballers over heel de wereld gaan in 1 van zijn filialen eten omdat het vlees, net als de vele andere gerechten, van hoge kwaliteit zijn.

Goed voorbeeld
Hierdoor besloot La Liga om enkele VIP's de nieuwe wedstrijdbal te laten promoten. Ook Salt Bae hoorde tot de uitverkorenen. Hij promootte de bal in dit filmpje op een wel heel apart, maar ergens typische Nusr Et manier: met veel gevoel voor drama en de nodige symboliek. Al zal het feit dat hij de kartonnen en plastic verpakking zonder pardon de bosjes in trapt niet bij iedereen in goede aarde vallen.

Noot: we weten niet wat er voorafging aan het filmpje en ook niet wat er daarna gebeurde. Of Salt Bae de verpakking naderhand netjes heeft gepakt en weggegooid, is ons niet bekend.