'Monsieur Dakar' Peterhansel grijpt de leiding, Ten Brinke als 7e binnen

AFP

Trevor Wagener • 20:34, 08-01-2018 / Laatste Update: 09:26, 08-01-2024

Autocoureur Stephane Peterhansel heeft in de Dakar Rally 2018 weer eens laten zien de absolute eindbaas te zijn van de wereldberoemde race. Maandag greep hij zijn vertrouwde koppositie in het algemeen klassement.

'Monsieur Dakar', zoals de 52-jarige Fransman ook wel bekend staat, kwam met zijn navigator Jean Paul Cottret in zijn Peugeot in de 3e etappe tussen Pisco en San Juan de Marcona in Peru, met een klassementsproef van 296 kilometer, als 2e over de finish. Het Franse 2-tal gaf ruim 4 minuten toe op het Toyota-duo Nasser Al-Attiyah uit Qatar en de Fransman. Matthieu Baumel.

Vive la France

De onttroonde leiders Cyril Despres/David Castera, die ook voor Team Peugeot rijden, kwamen als 4e binnen op bijna 8 minuten van de winnaars. De Fransen moest daardoor de leidende positie in het klassement afstaan aan hun landgenoten Peterhansel en Cottret.

Verschil moet er zijn

Het verschil tussen de 2 teams bedraagt 3.11 minuten. Peterhansel won Dakar al 13 keer, 6 keer op de motor en 7 keer met de wagen. Nederlander Bernhard ten Brinke (Toyota) eindigde maandag met de Fransman Michel Perin op ruim 18 minuten op de 7e plek.