Geblesseerde Herlings zit bij Nederlands team voor Motorcross der Naties in Assen

20 augustus 2019

KTM media Library

Jeffrey Herlings is geselecteerd voor de Motorcross der Naties. De motorcrosser treedt samen met Glenn Coldenhoff, Calvin Vlaanderen en Roan van de Moosdijk aan bij het toernooi. Het is opvallend dat Herlings meedoet, want hij staat al een tijdje aan de kant met een enkelbreukblessure. De wedstrijd is op 28 en 29 september op het TT Circuit in Assen.


,,Met Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff hebben we 2 wereldtoppers die uitkomen in het WK MXGP. Herlings heeft door blessures slechts 2 GP's gereden dit jaar, maar wist hier direct wel te winnen. Hij zal fit zijn tijdens de MX of Nations. En met Coldenhoff hebben we nog een coureur in de zwaarste klasse die om de overwinning mee kan doen", zei teammanager Patrice Assendelft, die heeft gekozen voor een team van 4 coureurs.

Er mogen slechts 3 motorcrossers aan de start verschijnen. Het lijkt er dus op dat een van de deelnemers is geselecteerd als back-up voor Herlings, mocht hij niet op tijd fit zijn.

WK voor landen
De Motorcross der Naties wordt gezien als het wereldkampioenschap motorcross voor landenteams. De afgelopen 5 edities werden gewonnen door Frankrijk. Vorig jaar eindigde Nederland als tweede, met Herlings, Coldenhoff en Vlaanderen.