NOC*NSF baalt van afwezige sporters op Sportgala: 'Eens denken hoe het anders kan'
i

Pim Ras, ANP, AFP, Belga

NOC*NSF baalt van afwezige sporters op Sportgala: 'Eens denken hoe het anders kan'

admin • 20:33, 18-12-2019 / Laatste Update: 02:44, 07-01-2024

NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen baalt van de afwezigheid van 5 van de 6 genomineerden bij het Sportgala. ,,Het is jammer, want op dit feestje wil je graag dat iedereen er is", zei hij in de AFAS Live in Amsterdam.

Atlete Sifan Hassan, wielrenster Annemiek van Vleuten, wielrenner Mathieu van der Poel, Formule 1-coureur Max Verstappen en voetballer Virgil van Dijk behoren tot de kandidaten voor Sportman en Sportvrouw van het Jaar, de meest prestigieuze prijs. Zij ontbreken bij de verkiezing. Alleen shorttrackster Suzanne Schulting is erbij.

Evalueren

,,Sommige sporters hebben goede redenen om er niet te zijn. Die zijn bijvoorbeeld op trainingskamp. Anderen vinden het niet interessant om te komen. Iedereen is natuurlijk vrij om te komen, maar het zou toch mooi zijn als we zoveel mogelijk genomineerde sporters op het gala hebben. We moeten na deze editie maar eens evalueren hoe we het anders kunnen doen", zei Dielessen.

Niets meer mogelijk

De sportkoepel wist ook pas vrij laat van de afzeggingen. ,,Ieder jaar ontbreken wel één of meer genomineerden, maar dit jaar is het wel veel ja. We werden er nu een aantal dagen van tevoren mee geconfronteerd en dan kun je niet veel meer doen. Er is ook zeker contact gezocht met de genomineerde sporters, maar het was niet meer mogelijk er iets aan te veranderen.''