Zegers en Berkhout zeilen naar 9e plek op Olympisch water
i

Richard Langdon

Zegers en Berkhout zeilen naar 9e plek op Olympisch water

admin • 14:21, 05-08-2019 / Laatste Update: 06:11, 05-01-2024

De zeilsters Afrodite Zegers en Lobke Berkhout staan na de 2e dag van het WK 470 in Japan op de 9e plaats. Nadat er zondag wegens gebrek aan wind niet was gevaren konden de boten maandag 2 keer los. In de 1e race was het Nederlandse duo 2e, de tweede race werd slechts als 23e afgesloten. Met 25 punten hebben Zegers en Berkhout nu 8 boten voor zich.

De Spanjaarden Silvia Mas en Patricio Cantero werden 2 keer 3e en staan aan de leiding. De wedstrijden zijn op het water waar volgend jaar om olympische titels wordt gestreden. Om daar bij te zijn moeten Zegers en Berkhout bij de eerste 6 landen eindigen die nog geen olympische kwalificatie op zak hebben.

Niet tevreden

“De 1e race zijn we aan de juiste kant gestart en een 2e plek is echt mooi meegenomen in deze vloot”, vond Zegers. “Bij de start van de 2e race hadden we niet de juiste plek en ook niet de snelheid om goed weg te komen. Het was moeilijk om in te halen, maar door keihard te werken hebben we toch nog enkele plekken kunnen pakken. Het was geen heel slechte race, maar wij gaan voor het hoogst haalbare en daarom zijn we niet tevreden.”