NOO! Nederlandse honkballers op EK verrassend de bietenbrug op tegen Tsjechië

8 september 2019

Honkbalfans in de regen. BSR Agency

De Nederlandse honkbalploeg heeft bij het EK in Duitsland verrassend verloren van Tsjechië. Oranje ging in Bonn met 6-8 onderuit. Het was pas de 2de nederlaag van Nederland tegen de Tsjechen in 13 onderlinge duels.


Nederland kwam in de 1ste inning op voorsprong (1-0). Calten Daal liep op een honkslag van Curt Smith het 1ste punt binnen. In de 4de inning kwam Tsjechië op gelijke hoogte (1-1). Daarna gebeurde er in de 5de inning van alles. Nederland scoorde 3 keer dankzij een homerun van Daal, maar Tsjechië 4 keer. Die achterstand kon Oranje in de resterende 4 innings niet meer wegwerken.

Duisternis
Nederland opende het EK zaterdag met een wedstrijd tegen Groot-Brittannië. Dat duel moest bij een stand van 10-2, in het voordeel van Oranje, in de 9de inning worden afgebroken wegens duisternis.

We zijn titelverdediger
Titelhouder Nederland speelt maandag in Bonn tegen Zweden. Oranje moet in Duitsland bij de eerste 5 eindigen om zich te plaatsen voor het olympisch kwalificatietoernooi, direct na het EK in Italië. Daar staat één ticket voor Tokio 2020 op het spel.