Totale chaos bij dramatisch georganiseerde Wereldruiterspelen

13 september 2018

ANP

Deze week vinden de Wereldruiterspelen plaats in het Amerikaanse plaatsje Tryon, maar het loopt op zijn zachtst gezegd nog voor geen meter. Het dorpje in North-Carolina organiseert dit jaar voor het eerst het WK maar het ziet er naar uit dat dit een totale flop gaat worden. Het is er zelfs zo erg, dat sommige deelnemers het voor gezien houden.


Eind 2016 werd bekend dat het WK dit jaar in Tryon plaatsvindt, maar dat de spelen nú al worden gehouden is een wonder te noemen. Een dag voordat de spelen van start gingen, werd er nog gewerkt aan het parcours en het terrein was nog lang niet klaar voor de ruim 500 paarden en ruiters die op het WK afkomen. Ook wordt er getwijfeld over de onderkomens van de paarden en ruiters. We kunnen gerust stellen dat de organisatie in Tryon zijn zaakjes absoluut niet op orde heeft.

Verdwaald
Dat het een complete chaos is, werd woensdag nog maar eens goed duidelijk tijdens het onderdeel endurance. Deelnemers werden hier te laat weggeschoten, er was onduidelijkheid over de startlijn en ruiters verdwaalden in het donker.

Tekst gaat verder onder tweet.

Wegwezen
Voor de Nederlandse amazone Jeanette Wilhelm was het de druppel die de emmer deed overlopen. Wilhelm was zo boos, dat ze de spelen in Tryon verliet. ''Vanaf dag 1 liep het hier niet met de organisatie. Iedere dag hebben we frustraties gehad en nu ben ik er klaar mee.''

Orkaan
Alsof het allemaal nog niet erg genoeg is, zitten de weergoden ook niet mee. Orkaan Florence is op komst en de regen legde woensdag de endurance ook al even plat. Het ziet er naar uit dat de Wereldruiterspelen dit jaar volledig in het water gaan vallen.