Yuri van Gelder staat ‘niet echt te juichen’ na drugsvondst bij z’n ouders

10 januari 2019

Anp

Yuri van Gelder is niet zo blij met al het gezeik dat hij over zich heen krijg nadat er bij zijn ouders 2,4 kilo hennep is gevonden. "Hij weet hier helemaal niets van", liet zijn manager via de telefoon weten aan het Brabants Dagblad.


De drugs werden woensdag gevonden op het adres van de ouders van de turner, waar Yuri's bedrijf ook ingeschreven staat. Dit is misschien vooral wel een dingetje omdat Yuri vroeger vaker negatief in het nieuws is gekomen door drugsgebruik. Dit kostte hem een paar keer bijna zijn carrière.

Powned op de stoep
Uiteraard is bij zulk soort nieuws Powned er als de kippen bij om navraag te doen. Op het moment dat Yuri op bezoek ging bij zijn ouders, stond Dennis Schouten al klaar met zijn roze microfoon. Dat vond Yuri op zijn beurt dan weer niet zo grappig, al probeerde hij netjes te blijven.

,,Alles is al verteld. Wat moet ik erover zeggen? Het zijn mijn ouders, val mij er niet mee lastig”, zei hij tegen Schouten. ,,Dit is niet eens mijn huis, ga weg man.” Het gesprek werd direct afgebroken toen de vader van Van Gelder naar buiten kwam en zijn zoon naar binnenliet.

Volgens zijn manager staat Yuri "hier niet echt om te juichen, nee". Zeker omdat hij nu veel negatieve reacties krijgt op sociale media. Verder wil Yuri's manager ook niet veel kwijt.