Nederlandse volleybalsters ijzersterk tegen Kameroen op WK in eigen land

Jeroen Rooseboom • 19:27, 25-09-2022 / Laatste Update: 07:56, 12-12-2023

Nederland blijft foutloos bij het WK volleybal in eigen land. Na de sterke zege op Kenia werd zondagmiddag ook Kameroen in 3 sets verslagen: 25-11 25-20 25-13.

In de eerste wedstrijd van het toernooi gaven de speelsters toe nog zenuwachtig te zijn, wat resulteerde in een matige openingsfase. Maar de jonge ploeg van bondscoach Avital Selinger had tegen Kameroen weinig moeite om snel uit te lopen.

Nadat de eerste paar punten gelijk waren verdeeld, pakte Nederland vol zelfvertrouwen snel een voorsprong van 10 punten in de eerste set. De Afrikaanse tegenstanders hadden geen oplossing voor het nagenoeg foutloze spel van het team, de hoge blocks van Eline Timmerman en snoeiharde smashes van Celeste Plak.

Nederland leefde op

Maar één en al feest werd het niet. In de 2e set kreeg Kameroen, dat bij het WK in 2018, 2014 én 2006 als 21ste eindigde, de verdediging wel op orde. Het gaf ze een voorsprong van 4 punten, maar halverwege de set leefde Nederland op en trok de ploeg ook de 2e set naar zich toe: 25-20. Check de video hieronder!

In datzelfde ritme ging Nederland door in de 3e en laatste set. Mede dankzij een ijzersterke service van Nika Daalderop bleef Kameroen kansloos: 25-13. De meeste punten van het duel werden gemaakt door Daalderop (10) en aanvoerster Anne Buijs (10). Namens Kameroen had sterspeelster Estelle Adiana er maar liefst 12.