Volleybalsters openen EK met vlotte zege

admin • 19:17, 26-09-2015 / Laatste Update: 01:42, 13-12-2023

De Nederlandse volleybalsters zijn goed begonnen aan het EK in eigen land. Laagvlieger Slovenië had zaterdag in Apeldoorn weinig in te brengen tegen Oranje, dat met 3-0 won: 25-12 25-14 25-22.

De Nederlandse vrouwen begonnen wat hakkelend aan het eerste groepsduel tegen de nummer 43 van de wereld, maar kwamen al snel in het ritme. De foutjes verdwenen uit het spel en Slovenië boog lange tijd onder de druk. De ploeg van bondscoach Bruno Najdic kreeg het met enige regelmaat zelfs niet voor elkaar om een fatsoenlijke aanval op te zetten.

Ruime setwinst

Zo lukte het de Nederlandse volleybalsters om een achterstand in de eerste set (6-8) om te buigen naar een hele ruime setwinst. Een scenario dat zich in de tweede set herhaalde. Mede dankzij het scorend vermogen van Anne Buijs en de goede services van Quinta Steenbergen en Laura Dijkema liep Nederland na een tussenstand van 6-6 snel uit.

De derde set was echter toch nog spannend. De Sloveense volleybalsters bouwden beter op en bij Nederland leek de grootste scherpte er wel van af. In de slotfase liep Oranje alsnog weg, maar het duurde even voordat de wedstrijd echt beslist was. Maret Balkestein-Grothues smashte een paar keer niet met scherp en een foutje in het veld van de ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti kostte nog een punt. Manon Nummerdor-Flier besliste de wedstrijd echter alsnog met een rake klap.

Oranje kan zaterdagavond rustig bekijken hoe de tegenstanders van de komende twee dagen, Polen en Italië, de strijd met elkaar aanbinden.