Pep Guardiola adviseert Japans rugbyteam

Pep Guardiola adviseert Japans rugbyteam

Harry Nijland • 17:47, 08-12-2014 / Laatste Update: 13:45, 13-12-2023

Pep Guardiola veroverde de voetbalwereld als speler en als manager. Nu hoopt de coach van Bayern München dat zijn methoden ook werken als het gaat om het spel met de ovale bal, rugby.

De 43-jarige Spanjaard die er voor zorgde dat Barcelona een van Europa's favorieten werd, heeft zijn advies aangeboden aan het nationale rugbyteam van Japan dat volgend jaar aan de World Cup deelneemt. De coach van Japan, Eddie Jones, zegt dat hij de tips van Guardiola goed kan gebruiken. ,,Hij is de beste voetbaltrainer in de wereld en je wilt altijd leren van de beste."

Jones wil zijn team leren om tactisch flexibeler te zijn. ,,Rugby en voetbal zijn goed te vergelijken. Je wilt de bal altijd te ruimte in bewegen. Bayern München en Guardiola's vorige team Barcelona speelden met de meest fantastische passes die ik ooit heb gezien", vertelt de coach aan Kyodo News.

Japan is ingedeeld in poule B van de World Cup in Engeland. In deze poule zullen zij moeten spelen tegen Samoa, Zuid-Afrika, Schotland en de Verenigde Staten.