🎥 | Schitterende haka van rugbyers Nieuw-Zeeland voor Argentinië ter ere van Maradona

28 november 2020

De befaamde haka, de rituele dans waarmee de rugbyers van Nieuw-Zeeland hun tegenstanders begroeten, is zaterdag voorafgegaan door een eerbetoon aan Diego Maradona. 


Voor hun wedstrijd tegen Argentinië legde Sam Cane, de aanvoerder van de All Blacks, een shirt van de Nieuw-Zeelanders met de naam van de woensdag overleden voetbalheld en het nummer 10 neer tussen de teams die tegenover elkaar stonden opgesteld.

Tri Nations
Dat gebeurde in Newcastle, ten noorden van Sydney, waar beide teams elkaar troffen in het kader van het Tri Nations-toernooi. Er was gesuggereerd dat Nicolas Sanchez, de sterspeler van de Argentijnen, niet meer met het rugnummer 10 zou spelen. Maar de uitblinker van het vorige duel tussen beide landen, zeer verrassend gewonnen door de Pumas, droeg zijn vertrouwde shirt.

Rugbyfan Maradona
"Ik denk dat Maradona voor iedereen een legende is, maar in Argentinië was hij bijna een god”, zei de Argentijnse coach Mario Ledesma, 84-voudig international, kort voor de wedstrijd. Maradona was een groot rugbyfan en Ledesma onmoette hem meerdere keren.

Revanche
Nieuw-Zeeland nam overigens revanche voor de eerdere 25-15-nederlaag, de 1e zege ooit van de Argentijnen op de All Blacks. Die wonnen dit keer overtuigend: 38-0.