Nederlands kampioen Roest start in laatste rit op 5000 meter bij WK

6 februari 2019

ANP

Patrick Roest start vrijdag in de laatste rit op de WK afstanden op de 5000 meter. In Inzell rijdt in de 10e race tegen Patrick Beckert uit Duitsland. Roest is Nederlands kampioen op de 5 kilometer én de wereldkampioen allround, maar de 23-jarige schaatser rijdt vrijdag voor het eerst deze afstand op het WK.


Titelhouder Sven Kramer werd tijdens de loting in het stadhuis van Inzell gekoppeld aan de Italiaan Davide Ghiotto. Zij komen in de zevende rit in actie. Jorrit Bergsma, de laatste 4 keer steeds tweede achter Kramer, komt in de derde rit tegen de Wit-Rus Vitali Mikhailov uit.

Achtereekte als eerste
Op de 3000 meter verschijnt olympisch kampioene Carlijn Achtereekte al in de eerste race aan de start, tegen de Noorse Sofie Haugen. Daarna is titelhoudster Ireen Wüst aan de beurt tegen de Noorse Ida Njatun. Nederlands kampioene Antoinette de Jong rijdt in het zevende paar tegen de Japanse Ayano Sato.

Teamsprint
Op de teamsprint rijden de Nederlandse mannen tegen Polen in de laatste rit en de vrouwen tegen Italië, eveneens in de vierde en laatste race.