Pavel Koelizjnikov niet meer geschorst
i

EPA

Pavel Koelizjnikov niet meer geschorst

admin • 18:26, 25-04-2016 / Laatste Update: 03:29, 08-01-2024

De internationale schaatsunie ISU heeft de schorsing van sprinter Pavel Koelizjnikov ingetrokken. Ook de schorsing van Ekaterina Bobrova, Semen Elistratov en Ekaterina Konstantinova zijn opgeheven. Dat schrijft de ISU op de website.

Begin maart kwam aan het licht dat Koelizjnikov was betrapt op het gebruik van meldonium. Het was zeker niet het enige geval, tijdens de eerste maanden van 2016 werden er vele Russische sporters betrapt op dit middel. Bobrova (kunstschaatsen), Elistratov (shorttrack) en Konstantinova (shorttrack/langebaan) werden ook gepakt.

WADA

In het bericht van de ISU staat dat de Wereld Anti-Doping Autoriteit niet zeker is van de lengte van de aanwezigheid van meldonium in het lichaam. De Sporen zouden mogelijk langer vindbaar zijn dan eerst werd gedacht.

Kravtsov

De voorzitter van de Russische schaatsbond, Alexey Kravtsov, meldde vorige week al dat de schorsing opgeheven zou worden. ,,Ze kunnen weer trainen en aan wedstrijden meedoen.  De ISU behoudt wel het recht om de zaak te heropenen als er na onderzoek nieuwe aanwijzingen zijn die laten zien dat er meldonium is gebruikt na 1 januari.''

Sjarapova

Koelizjnikov was samen met tennisster Mara Sjarapova de bekendste naam die verdacht werd van gebruik van het verboden middel. Meldonium stond tot 1 januari 2016 niet op de dopinglijst.