Bertens gaat toch naar de WTA Finals, Simona Halep haakt af

18 oktober 2018

EPA

Wat een geluk voor Kiki Bertens! De tennisster mag toch naar de WTA Finals in Singapore, omdat Simona Halep met een blessure (hernia) zit en niet kan meedoen op het grote toernooi.


De nummer 1 van de wereld Halep moet toch afhaken voor het grootste vrouwentennistoernooi. Op een oefentoernooi in september liep Halep een blessure op, wat later dus een hernia bleek. Door het afzeggen gaat Kiki Bertens, de nummer 9 van de wereld, naar Singapore. Alleen de beste 8 speelsters van de wereld mogen namelijk naar het toernooi, Bertens was de 1e reserve.

Gezondheid
"Het was een zware beslissing," laat de Roemeense tennister weten aan WTA Insider. "Het is altijd moeilijk om voor een groot toernooi af te zeggen, maar het is beter voor mijn gezondheid."

Rusland
Bertens had de deelname in Singapore eerst nog in eigen handen. Ze moest op de Kremlin Cup, Rusland, sowieso 2 wedstrijden winnen. Het ging alleen in de 1e wedstrijd al mis tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich. Ze verloor in 3 sets (3-6, 6-4 en 3-6). Kiki moest dus hopen op het afhaken van Halep.