Tennisser dreigt op de baan te pissen tijdens Wimbledon

5 juli 2016

ANP

Stel je bent aan het tennissen en moet pissen. In principe ga je dan gewoon. Maar wat als de scheids dat geen goed idee vindt? Nou dan dreig je toch gewoon dat je een blikje vol plast. Klinkt raar, maar echt gebeurd! En wel op Wimbledon...

Jonny Marray en Adil Shamasdin wisten tijdens hun dubbelpartij niet wat ze meemaakten toen Pablo Cuevas en Marcel Granollers op de grond gingen zitten en protesteerden. De reden? Cuevas moest heel nodig pissen. Dat mocht alleen niet van de scheidsrechter. Hij dreigde daarom volgens de BBC in een ballenblik te plassen. Bij een dubbele fout sloeg hij de bal van de baan en weigerde hij samen met Granollers om de laatste game te spelen.

Extra toiletpauze
De Wimbledon-partij duurde lang. De tennissers hadden er al 4 sets opzitten en in de vijfde viel maar geen beslissing. Uiteindelijk verloor Cuevas met volle blaas ook nog de marathonpartij: 6-3 4-6 6-4 3-6 14-12. Winnaar Marray reageerde na het protest dat het moet worden toegestaan om tussendoor naar de wc te gaan. "Ik ging tijdens de wedstrijd ook twee keer naar de wc. En de vijfde was een lange set. Ik denk dat het moet worden toegestaan dat er een extra toiletpauze komt als er vijf sets worden gespeeld."

Discriminerend
Zelfs voor het aantal plaspauzes zijn regels bij het tennis. Die zijn gek genoeg discriminerend voor mannen. Zij mogen 1 keer plassen tijdens een wedstrijd om 2 gewonnen sets, vrouwen 2 keer. Op Wimbledon spelen de mannen om 3 gewonnen sets, wat staat voor 2 keer plassen. Tijdens het dubbelspel mag een team 2 keer plassen tijdens een wedstrijd. Gaan spelers samen plassen telt dit voor 1 keer.

Overigens maakte de lastige scheids wel meer fouten volgens Shamasdin. Ze kwam volgens hem zenuwachtig over en maakte een paar beslissende fouten. Benieuwd of we die nog terug zien in de stoel.