Weergaloze comeback van Kiki Bertens in Doha

12 februari 2019

REUTERS

Kiki Bertens is in haar eerste wedstrijd na de titel in Sint-Petersburg met de schrik vrijgekomen. In Doha stond er een tijd lang geen maat op Camila Giorgi, maar knokte de nummer 8 van de wereld zich uiteindelijk toch terug: 0-6, 7-6 (7), 6-4.


Vanaf het begin van de openingsset was er geen kruid gewassen tegen de harde, rake klappen van de Italiaanse. Ook de peptalk van Raemon Sluiter kon Bertens niet meer helpen: 6-0.

Knotsgek
In de tweede set was Bertens veel beter. Er kwam een knotsgekke tiebreak. Giorgi had snel de dubbele minibreak te pakken, maar Bertens gaf niet op en dwong tot drie keer toe een setpoint af. De Nederlandse sleepte hem uiteindelijk met 9-7 uit het vuur.

Knotsgek 2.0
Het momentum was duidelijk aan de kant van Bertens, die Giorgi al snel brak en er 3-0 van maakte. Echter, niets was zeker in deze partij die een nieuwe wending kreeg. De mondiale nummer 28 won namelijk de volgende vier games en had nu een break voorsprong, maar Bertens sloeg meteen terug en kwam op een game van de overwinning. Ze ging nog één laatste keer door de service van Giorgi heen en toen was het gedaan: 6-4.

Volgende ronde
Bertens mag in de tweede ronde gaan spelen tegen de Spaanse Carla Suarez Navarro. Daarna staat eventueel een ontmoeting Karolina Pliskova op het programma.