Wow! Kim Clijsters (36) maakt in 2020 na 7 jaar comeback in proftennis

12 september 2019

Kim Clijsters heeft op haar 36ste aangekondigd dat ze een terugkeer maakt in het proftennis. De Belgische deelde een filmpje op Instagram waarin ze het nieuws bekend maakt.


De voormalig nummer 1 van de wereld zal na een break van 7 jaar terugkeren.

Video op Instagram
In een persoonlijke video op Instagram licht Clijsters haar keuze toe: ,,De afgelopen 7 jaar ben ik voltijd moeder geweest. Ik houd van die rol, echt. Maar ik houd er ook van professioneel tennis te spelen. Ik mis het en dus ga ik het proberen te combineren. Kan ik een liefdevolle moeder zijn voor mijn drie kinderen én het beste uit mezelf halen als tennisster? Laten we het proberen.”

Geen bewijsdrang
,,Ik heb niet echt het gevoel dat ik iets heb te bewijzen. Ik denk dat het voor mij de uitdaging is. De liefde voor de sport is er duidelijk nog steeds. Maar de vraag is of ik in staat ben om mezelf op het niveau te brengen dat vereist is om de topspeelsters te verslaan. Ik wil mezelf uitdagen en ik wil weer sterk zijn. Dit is mijn marathon", zei Clijsters op de site van de WTA.

Afscheid vanwege kinderen
Clijsters was sinds 2012 met tennispensioen, nadat ze al eens een terugkeer had gemaakt nadat ze moeder was geworden van haar 1e dochter Jada. Inmiddels heeft Clijsters 3 kinderen. De 36-jarige voormalig nummer 1 van de wereld stopte in 2012 na de US Open. Ze won tijdens haar carrière 4 grandslamtoernooien, 3 keer de US Open en 1 keer de Australian Open.

1e succesvolle comeback
De Belgische won in totaal 41 toernooien in haar loopbaan. Ze baarde in 2009 opzien door na een onderbreking van 2 jaar, 1 maand na haar comeback, met een wildcard deel te nemen aan de US Open en dit toernooi direct te winnen. Nu gaat ze het dus weer proberen op de WTA-tour!