Bauke Mollema: 'Ik vond het lekker dat het wat kouder was en het een beetje regende'
i

photo: Cor Vos

Bauke Mollema: 'Ik vond het lekker dat het wat kouder was en het een beetje regende'

Robert Hüsken • 20:27, 06-09-2020 / Laatste Update: 20:52, 04-01-2024

Met een 6de plaats in de 9de rit van de Tour de France kende Bauke Mollema een goede dag in de 2de Pyreneeënrit. De Nederlander van Trek-Segafredo kwam met een goed gevoel op 11 seconden van winnaar Tadej Pogacar over de streep in Laruns. 

,,Het waren 2 pittige ritjes hè", zei Mollema na de 9de rit . ,,Het was vandaag echt lastig, er werd heel hard gereden, maar ik had wel een goede dag. Ik vond het lekker dat het wat kouder was en het een beetje regende", blikte Mollema terug. 

11 seconden achterstand

Uiteindelijk kwam de Nederlander op 11 seconden van Pogacar, Primoz Roglic, Marc Hirschi, Egan Bernal en Mikel Landa als 6de over de streep in een groepje met onder anderen Romain Bardet, Guillaume Martin en Rigoberto Urán. ,,Ik was blij dat ik in dat groepje zat. Jammer dat die andere mannen niet meer bij wisten te halen. We draaiden goed samen, maar vooraan ook, anders rijd je hier misschien nog voor de dagzege. Dat zou helemaal super geweest zijn. Dat zat er helaas niet in, maar ik ben blij dat ik beter voor de dag kwam dan gisteren", verwijst Mollema naar de eerste Pyreneeënrit, waarin hij als 22ste finishte. 

Beste Nederlander

Mollema is de best geklasseerde Nederlander in het algemeen klassement. Hij staat 13de op 2.31 van Roglic. Na Mollema volgt Tom Dumoulin als 2de Nederlander op plek 14 op 3.22 van de Sloveense geletruidrager.