Bauke Mollema maakte wéér indruk in de Tour: 'Ik heb de hele klim op het buitenblad gereden'
i

ANP

Bauke Mollema maakte wéér indruk in de Tour: 'Ik heb de hele klim op het buitenblad gereden'

Martijn Baars • 21:34, 03-09-2020 / Laatste Update: 04:32, 06-01-2024

Bauke Mollema liet zich donderdag weer goed van voren zien. De kopman van Trek-Segafredo finishte als 6e en moest in de sprint van het peloton alleen Julian Alaphilippe voor zich dulden. "Ik wilde vooral geen seconden verliezen, dus heb ik gesprint tot de finish."

Mollema eindigde in de 2e etappe in Nice ook al als 6e en staat na 6 etappes op slechts 13 tellen van leider Adam Yates. Donderdag gebeurde er naar Mont Aigoual weinig. "Zo'n klim ligt mij wel goed", doelt Mollema op de slotklim waar Ineos het heft in handen nam. "Ik heb de hele klim op het buitenblad gereden. Het was ook een goed tempo, maar niet volle bak."

Egan Beral: 'Het moest rustiger'

In de slotmeters zat hij in het wiel van Alaphilippe toen de Fransman versnelde. "Hij ging heel hard aan. Als je in het wiel zit, ben je mooi mee. Ik hoorde Egan Bernal nog tegen Michal Kwiatkowski zeggen dat hij het rustiger aan moest doen, misschien voelde hij zich niet goed. Ik wilde vooral geen seconden verliezen, dus heb ik gesprint tot de finish.”

'Kaarten nog niet op tafel'

Over de verstandhoudingen is Mollema niet veel wijzer geworden. "Het was vandaag geen oorlog tussen de klassementsmannen, totaal niet te vergelijken met een steile klim waar wel hard naar boven wordt gereden. Het zegt allemaal nog niet veel over de verhoudingen. De kaarten liggen nog niet op tafel.”