BMC blijft als subsponsor actief in het peloton
i

REUTERS

BMC blijft als subsponsor actief in het peloton

admin • 15:22, 23-07-2018 / Laatste Update: 22:54, 13-12-2023

Fietsenmerk BMC blijft in het profwielrennen. De hoofdsponsor van wielerploeg BMC Racing zal vanaf volgend jaar de subsponsor zijn van Team Dimention Data. De 2 gaan vanaf 2019 voor 3 jaar samenwerken.

Het BMC Worldtour-team stopt aan het eind van dit jaar en wordt overgenomen door de nieuwe wielerformatie CCC.

Overlijden eigenaar maakt toekomst onzeker

In April overleed de eigenaar van zowel de wielerploeg als het Zwitserse fietsenmerk BMC, Andy Rihs, op 75-jarige leeftijd. De toekomst van BMC was daardoor onzeker geworden.

,,Andy was een groot liefhebber van het wielrennen en de sport zit in het DNA van BMC. Door aan te sluiten bij Dimension Data zorgen we ervoor dat Andy's kindje voor de wielersport behouden blijft", zegtvDavid Zurcher, de huidige baas van de fietsenfabrikant, uit.

Goede deal voor Dimention Data

Teamchef van Dimention Data, Douglas Ryder, ziet de komst van BMC als sponsor als een grote stap vooruit voor de ploeg. ,,We zijn een team dat altijd wil vernieuwen en met een bedrijf als BMC erbij kunnen we ons straks echt gaan meten met de allerbeste ploegen."

Greg blijft bij het oude BMC

De olympisch kampioen Greg van Avermaet liet vorige week weten dat hij volgend jaar niet de stap met BMC naar Dimention Data maakt, maar voor CCC gaat rijden.

Richie Porte weet het nog niet

Richie Porte, vooraf een van de favorieten voor de eindzege van de Ronde van Frankrijk, moest na een harde crash de Tour verlaten. Het is nog niet bekend waar de 33-jarige Australiër volgend jaar rondrijdt.