Froome kijkt naar concurrenten: 'Urán de dark horse'
i

AFP

Froome kijkt naar concurrenten: 'Urán de dark horse'

Bart van der Wijst • 19:17, 17-07-2017 / Laatste Update: 09:28, 05-01-2024

Chris Froome heeft met nog een week te gaan de gele trui in handen. Stevig is het niet, want er zijn 3 achtervolgers die binnen een halve minuut van hem staan. Op de rustdag keek de Sky-renner eens rustig naar de tussenstand en ging een voor een langs wat er gevaarlijk is aan die man.

"Iedere rivaal brengt weer andere bedreigingen met zich mee", weet Froome.

Aru

De man die het dichtst bij Froome staat in het klassement is Fabio Aru. Hij droeg zelfs enkele dagen het geel, maar verloor die later weer aan de Brit. "Aru won de eerste aankomst bergop in La Planche des Belles Filles, maar een paar dagen geleden had hij een mindere dag", concludeert de man van Sky. "Hij is vaak sterk in de derde week, we moeten afwachten hoe hij het gaat doen."

Bardet

Frans hoop in bange dagen. Hij kan de 1ste Fransman worden sinds Bernard Hinault (1985) die de Tour wint. "Bardet is ook vaak goed in de laatste week en hij heeft een sterke ploeg achter zich", vervolgt Froome. "We hebben gisteren gezien dat hij me flink onder druk zette. We moesten de hele ploeg inzetten om het in de hand te houden."

Urán

Dan is er ook nog ene Rigoberto Urán, nota bene oud-ploeggenoot van Froome. "Urán is de dark horse, hij sluipt ongemerkt mee. Hij is waarschijnlijk de sterkste tijdrijder van deze klassementsrenners",  Met Marseille in gedachten vind ik hem ook een grote bedreiging."