Kruijswijk wil koers hard gaan maken om heel Team Sky af te matten
i

AFP

Kruijswijk wil koers hard gaan maken om heel Team Sky af te matten

Bart van der Wijst • 09:27, 24-07-2018 / Laatste Update: 04:37, 06-01-2024

Steven Kruijswijk kreeg vorige week van alles en iedereen respect met zijn aanval richting de Alpe d'Huez. Die strandde echter drie kilometer voor de top, toen Chris Froome hem inhaalde. In de Pyreneeën wil de Nederlandse renner wederom aanvallen, om Team Sky af te matten.

"We moeten proberen Sky moe te maken en ervoor zorgen dat ze zelf het werk moeten opknappen. Nu hebben ze elke keer een ploegmaat die het gat kan dichtrijden", vertelt de Nederlander tegenover de NOS.

Terrein ligt Kruijswijk goed

Kruijswijk weet ook: doet hij niks, dan kan Team Sky makkelijk controleren. "Als je blijft afwachten en je komt er op de streep achter dat de anderen toch niet zo goed waren, ben je te laat", weet hij. "Je moet durven verliezen om te winnen. Ik denk dat we niet bang zijn om een keer de knuppel in het hoenderhok te gooien."

Zo'n situatie kan heerlijk zijn voor Tom Dumoulin, die dan wellicht kan profiteren. Daar houdt Kruijswijk zich echter niet mee bezig. "Je kan elkaar helpen, maar uiteindelijk rijden we voor ons eigen resultaat en niet voor dat van Tom", stelt de renner van LottoNL-Jumbo.