Majka wint weer het bergklassement
i

belga

Majka wint weer het bergklassement

Brian Vesseur • 23:43, 23-07-2016 / Laatste Update: 21:53, 05-01-2024

Rafal Majka hoeft zondag alleen nog maar te finishen en dan weet hij zeker dat hij de bolletjestrui te pakken heeft in de Tour de France. De renner van Tinkoff pakt de trui dan voor de tweede keer in zijn carrière. ,,Dit is een mooie manier om teameigenaar Oleg Tinkov te bedanken voor de vele jaren van steun", zei de Pool.

Majka was theoretisch al zeker van de bollentrui na de etappe van vrijdag. Vooraf was het bergklassement geen doel voor de Pool van Tinkoff. ,,Maar de trui kwam onderweg op mijn pad en uiteindelijk heb ik hem ook te pakken. Ik won hier weliswaar geen rit, maar ik ben blij met mijn prestatie. Ik reed verschillende ereplaatsen bij elkaar (tweede in Culoz, derde in Finhaut-Emosson, derde op Andorra Arcalis en derde in Le Lioran, red.). Na mijn top vijf in de Giro en nu de bollentrui beleef ik tot nu toe al een fantastisch seizoen."

Majka wordt in verband gebracht met overstap naar Bora-Argon 18, samen ook met zijn huidige ploegmaat Peter Sagan. ,,Ik koers heel graag bij deze ploeg. Ik heb nu de bollen, Peter (Sagan, red) de groene trui, dit is onze manier om dankjewel te zeggen aan Oleg Tinkov voor al zijn steun de voorbije jaren. Het zal bijzonder zijn om met twee Tinkoff-truien op het podium te staan in Parijs."

Het is de tweede keer dat Majka zich tot bergkoning laat kronen. In 2014 stond hij ook in de bolletjestrui op het podium op de Champs-Elysées.