Mollema ligt lekker de hele dag op z'n gat: 'Maar het is wel een mooi zwembad'
i

Yves SALVAT

Mollema ligt lekker de hele dag op z'n gat: 'Maar het is wel een mooi zwembad'

admin • 20:21, 17-07-2017 / Laatste Update: 11:05, 12-12-2023

Wat reed'ie als een koning zondag, Bauke Mollema. In z'n uppie reed ie zich naar de etappewinst, niemand kon hem bijhouden. Voordat de laatste week begint, hebben de renners maandag nog even een rustdag om de batterijen op te laden. Voor veel mannen dé dag om even lekker te zwemmen, of om even de stad in te gaan. Maar dat geldt niet voor onze Bauke, die doet lekker de hele dag niets.

''Het is wel een mooi zwembad, ja’’, zegt Mollema (30) tegen het AD terwijl hij naar het blauwe chloorwater kijkt. ''Maar ik ben er niet in gesprongen, en dat ga ik ook niet doen. Maar het is wel verleidelijk.’’

Hoofdpersoon

Bij het hotel van Trek-Segafredo in Le Chambon-sur-Lignon is de aandacht van de pers vooral op de Nederlandse klimmer gericht. Op hetzelfde terrein kondigt Haimar Zubeldia zijn afscheid aan en ook Alberto Contador en John Degenkolb lopen er rond. Maar zij hebben deze Tour de France niet de eer van Trek-Segafredo gered.

Niet op de fiets

Zijn ploeggenoten kozen voor een rustig fietsrondje. Even ontspannen en gewoon, rustig fietsen voor het plezier. Mollema bleef achter in het hotel. Dat deed hij tijdens de eerste rustdag ook al en dat is hem prima bevallen.

Dat klein beetje extra rust doet de Groninger goed. ''Je zit 3 weken op het zadel, dat is niet fijn voor het zitvlak. Net als vorige week is de eerste etappe na de rustdag niet heel zwaar, dus dan durf ik het risico wel aan. Als ik een klassement zou rijden, is het risico te groot.’’

Gaat Mollema dan echt helemaal niets doen behalve slapen en eten? ,,Zeker wel. Ik krijg straks nog een massage.’’