Podiumheld Kruijswijk gaat genieten in Parijs
i

AFP

Podiumheld Kruijswijk gaat genieten in Parijs

admin • 18:52, 27-07-2019 / Laatste Update: 07:26, 08-01-2024

Steven Kruijswijk staat zondag op het podium staan op de Champs-Élysées in Parijs. Samen met Egan Bernal en Geraint Thomas wordt hij gehuldigd als 1 van de beste 3 rijders van deze Tour. De renner van Jumbo-Visma passeerde in de 20e etappe de Franse publiekslieveling Julian Alaphilippe in het algemeen klassement.

"Oh man, het moest van heel diep komen vandaag,” begon Kruijswijk een minuutje na de finish in Val Thorens, waar de renners aankwamen na een loodzware klim van 33 kilometer. "Ik heb altijd hoop blijven houden en ben er altijd voor blijven vechten. Dan is het super als het dan ook lukt."

Team Jumbo-Visma

Kruijswijk dankt zijn teamgenoten voor alle hulp: "Laurens (de Plus, red.) en George (Bennett, red.) hebben geweldig werk geleverd. Op het laatst was het nog heel zwaar, iedereen zat op de limiet. Ik had wel verwacht dat we Alaphilippe gingen pakken, maar dan moet je het ook nog maar even doen. We hebben het initiatief genomen en daar zijn we voor beloond.”

Kruijswijk is van plan om morgen te gaan genieten van de afsluitende champagne-etappe naar Parijs. "Dit is waar ik voor naar de Tour kwam. Ik mag heel trots zijn op deze prestatie en ga morgen zeker genieten in Parijs.”