Podiumstrijd in de Tour zenuwslopend: 'Knokken voor elke seconde'

Podiumstrijd in de Tour zenuwslopend: 'Knokken voor elke seconde'

Martijn Baars • 12:04, 22-07-2016 / Laatste Update: 12:43, 12-12-2023

Nu Chris Froome zo goed als zeker is van de eindzege in de Tour de France, zijn alle ogen gericht op de strijd om de overige podiumplaatsen. Adam Yates, die momenteel derde staat achter Bauke Mollema, is bang dat Richie Porte zijn feestje gaat verstoren. ,,In mijn ogen is hij de gevaarlijkste concurrent. Hij is naast Froome de beste klimmer in de Tour."

De verschillen tussen de renners die in de race zijn voor een podiumplaats zijn minimaal. Mollema staat 3 minuten en 52 seconden achter Froome. Yates (4.16), Nairo Quintana (4.37), Romain Bardet (4.57) en Richie Porte (5.00) volgen allemaal binnen anderhalve minuut van de Nederlander.

Knokken voor elke seconde

Volgens Yates gaat het er nu vooral om wie de uitputtingsslag het beste heeft verteerd. ,,Iedereen is moe in de laatste week, niet alleen ik", zegt de 23-jarige Brit. ,,We krijgen nog 2 zware bergritten, dus er kan nog heel veel gebeuren. Het is voor mij vooral zaak om zo min mogelijk tijd te verliezen. Ik ga knokken voor elke seconde en hopelijk houd ik zo mijn podiumplaats vast."

Witte trui

Zelfs als Yates nog van het podium dondert, mag hij zondag in Parijs hoogstwaarschijnlijk toch het podium op. De drager van de witte trui heeft in het klassement van beste jongere namelijk een ruime voorsprong op de Zuid-Afrikaan Louis Meintjes.