Protest kwade en vastpakkende Degenkolb afgewezen
i

EPA

Protest kwade en vastpakkende Degenkolb afgewezen

admin • 21:59, 18-07-2017 / Laatste Update: 19:17, 05-01-2024

Een protest van John Degenkolb tegen ritwinnaar Michael Matthews na de 16de etappe in de Tour de France is afgewezen. De Duitse sprinter van Trek vond dat de Australiër in de eindsprint van zijn lijn week en hem op die manier hinderde, maar de wedstrijdjury zag niets verkeerds en wees de bezwaren van Degenkolb af.

Eerlijke sport

De Duitser, die als 3de finishte, was behoorlijk boos. "Matthews week van zijn lijn af en gooide de deur dicht voor mij. We hebben het hier toch over eerlijke sport? Ik ben al eens in volle eindsprint hard gevallen en wil dat niet nog een keer meemaken'', brieste Degenkolb, die praat over de 4de etappe, waarin hij over de voor hem gevallen Mark Cavendish was gevallen.

Matthews weet van niks

Matthews was zich van geen kwaad bewust. "Ik heb geen idee waar hij het over heeft. Ze kunnen beter naar zijn gedrag kijken, dat was pas onsportief'', zei de Australiër van Sunweb, die zijn tweede ritzege in deze Tour boekte. Degenkolb had hem na de finish in zijn nek geknepen, zei hij. ,,Dat moet de jury hebben gezien.''

After Stage 16 @johndegenkolb struck @blingmatthews #TDF2017 pic.twitter.com/Z2WS5Jqe7q

— NBCSN Cycling (@NBCSNCycling) 18 juli 2017