Tour gaat in de bergen écht beginnen voor Poels: 'Daar kijk ik echt naar uit'
i

BELGA

Tour gaat in de bergen écht beginnen voor Poels: 'Daar kijk ik echt naar uit'

Brian Vesseur • 13:57, 16-07-2019 / Laatste Update: 21:23, 05-01-2024

Wout Poels geniet deze dinsdag van een rustdag in de Tour de France. De Nederlander bereidt zich voor op de etappe van woensdag, waarin hij weer als knecht aan de slag gaat van Ineos-kopmannen Geraint Thomas en Egan Bernal. Poels heeft zin in de bergetappes, zegt hij tegen het AD: ,,Daar kijk ik wel echt naar uit.”

Hij is vooral blij en opgelucht dat hij hier nog is. De avond voor de zesde etappe naar La Planche des Belles Filles werd hij ziek. ,,Anderhalf uur later kwam alles eruit.” Hij vreesde voor zijn Tour. ,,Ja, in mijn eerste Tour bij Vacansoleil moest ik ook overgeven en had ik ook nog diarree. Ik hield het nog even vol, maar 2 dagen later zat ik thuis. Dus als je binnen aan het rillen bent van de kou, terwijl het buiten best warm is, maak je je wel zorgen.”

Donderdag knallen

Gelukkig voor hem viel het ’s ochtends weer mee en hield hij zijn eten en drinken nu wel binnen. Poels kreeg een snipperdagje en overleefde de rit. Op zijn steun in de bergen wordt nu pas gerekend vanaf donderdag in de Pyreneeën en later in de Alpen uiteraard. Zo is Poels misschien wel de meest anonieme Ineos-renner in de eerste 10 Tour-dagen.

,,La Planche des Belles Filles zou eigenlijk mijn eerste echte werkdag deze Tour zijn. Mijn werk moet nog beginnen”, lacht Poels, die wel degelijk ook al even zichtbaar werk deed. Na de val van Thomas op zaterdag hielp hij de Welshman terug naar het peloton.